Pony Springconcours

Jumping De Drie Linden

===> Impressies “Jumping De Drie Linden 2008” <===

===> Impressies “Jumping De Drie Linden 2007” <===

===> Impressies “Jumping De Drie Linden 2006” <===

===> Impressies “Jumping De Drie Linden 2005” <===

Jumping De Drie Linden is de naam van het jaarlijkse pony-springconcours dat in het laatste weekend van juli op RSC De Drie Linden plaatsvindt. Wat in 2001 begon als een eendaagse wedstrijd, is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal driedaags concours met een uitstekende reputatie.

Jumping De Drie Linden biedt springwedstrijden voor jeugdige ruiters in de klassen B t/m ZZ en duurt van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag. In 2006 kwamen tijdens de competitie in drie rubrieken en de finale op zondag maar liefst 1000 regionale en landelijke combinaties aan start. Er was sprake van een sterk deelnemersveld en een hoog niveau.

Nieuw in 2006 was de spectaculaire Hippostar-DERBY, die op de zondagmiddag verreden werd als grote finale voor de klassen M/Z: een gevarieerd en selectief parcours met veel natuurlijke hindernissen, zoals een sloot, boomstammen, strobalen en op- en afsprongen op de vernieuwde wal.

Voor landelijke combinaties is het mogelijk om op het terrein van RSC De Drie Linden te overnachten en de pony’s te stallen. De afgelopen jaren maakten velen van deze mogelijkheid gebruik.

Naast de sportieve uitdaging biedt Jumping De Drie Linden natuurlijk ook veel Brabantse gezelligheid. Zoals de feestavond op zaterdag met buffet, play-backshow en disco, die al niet meer uit het programma weg te denken is.